torstai 2. elokuuta 2012

Tomaatti-jauheliha-kastike pastalle

Tuossa pari päivää sitten innostuin keittämään spagettia ja tekemään sille jauhelihakastikkeen. Otin inspiraatiota reseptiin Ingan keittokomeron reseptistä mutta tapani mukaan en malttanut olla soveltamatta hieman. Joten tässä on oma reseptini.

Tomaatti-jauheliha-kastike (5-6 annosta pastan kera)



1-2 rkl öljyä paistamiseen
1 sipuli
400 g jauhelihaa
3 valkosipulin kynttä
1 dl vehnäjauhoja
1 tlk tomaattimurskaa
5 dl vettä
mausteita maun mukaan


Silppua sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää sipulit. Sipulin kuullotuttua sekoita vehnäjauho joukkoon. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet.

Hauduta vähintään 10-15 minuuttia. Kastikkeen voi myös huoletta antaa hautua pidempään, jolloin maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

Kastikkeen kanssa tarjosin täysjyväpastaa ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti