Usein netistä tonnikalakastikkeen ohjetta hakiessa tulee kymmeniä reseptejä ruokakerma+tomaattimurska -yhdistelmäiseen tonnikalakastikkeeseen. Minäkin olen tehnyt sitä usein ja tykkään siitä kovasti. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla jotain erilaista, joten päätin tehdä tämänkin tavalliseen maitokastikepohjaan.
Tonnikalakastike (2-3 annosta)
3 dl maitoa
2 rkl venhäjauhoja
1 tl suolaa
1 tlk tonnikalaa
Sekoita maito ja vehnäjauhot keskenään. Kuumenna kunnes kastike sakeutuu. Muista sekoittaa koko ajan, sillä maito jää erittäin helposti kiinni kattilan pohjaan. Hauduta pienellä teholla noin 5 minuuttia ja sekoita välillä.
Jos haluat, voit paahtaa tonnikalaa pannulla hetken aikaa. Minä tein niin, sillä halusin tonnikalasta kuivan ja kypsän makuisen jo ennen kastikkeeseen yhdistämistä. Kun tonnikala on kuivaa ja saanut hieman väriä, lisää se kastikkeen joukkoon. Sekoita keskenään, maista ja mausta haluamallasi tavalla. Minä lisäsin joukkoon vain hieman suolaa ja aromisuolaa.
Kastikkeesta tulee pehmeä niin koostumukseltaan kuin maultaan. Tämä kastike ei kaipaa paljoa mausteita, se maistuu juuri sellaisenaan.
Kuvassa näkyy myös lohkoperunat jotka tein pikkuveljelleni kastikkeen seuraksi. Käytin edellispäivältä jääneitä keitettyjä perunoita. Paistoin niitä pienessä määrässä öljyä paistinpannulla. Sitten sekoittelin joukkoon aromisuolaa ja suolaa vähän. Lopputulos oli maistuva ja pikkuveli sanoi että näitä voitaisi syödä joskus toistekin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti