perjantai 27. heinäkuuta 2012

Perunarieska

Aina yhtä helppo ja maistuva leipä on vanha kunnon perunarieska! Tämän yksinkertaisemmaksi ei leivän tekeminen enää mene, kun taikinaankin kelpaa edellispäivän keitetyt ja soseutetut perunat tai perunasose.
Tässä on oma ohjeeni, mutta tapani mukaan olen varmaan maailman huonoin suoraan ohjeesta leipoja joten ohje on joka kerralla vähän erilainen, riippuen esimerkiksi perunasoseen notkeudesta.

Perunarieska
perunoita tai perunasosetta (määrä vaihtelee, perunoita on yleensä 5-> ja sosetta 3dl->)
maitoa (jos on perunoita, maitoa tarvitsee muutaman desin, jos perunasosetta niin ~1dl)
ohrajauhoja (riippuen soseen notkeudesta, yleensä 2-3dl js joskus enemmänkin)
kananmuna
suolaa 1tl

Kuori ja soseuta keitetyt perunat. Lisää joukkoon maito, ohrajauhot, suola ja kananmuna. Taputtele leivinpaperille haluamasi kokoisia ja paksuisia rieskoja. Pistele rieskoihin haarukalla reikiä. Paista uunin keskitasossa 275'c kunnes rieskojen pinta alkaa saamaan väriä. Paistamisaika riippuu rieskojen koosta ja paksuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti