Pari viikkoa sitten innostuin tekemään sienikastiketta ensimmäistä kertaa elämässäni. Löysin hyllystä sukulaisilta lahjaksi saadut kuivatut suppilovahverot ja pakastimessa oli pieni rasiallinen kanttarelleja. Aluksi etsin netistä ohjetta kastikkeelle, mutta lopulta äiti ehdotti että tekisin tavalliseen maitokastikkeeseen. Siispä tässä on oma ohjeeni sienikastikkeeseen.
Sienikastike (5-6 annosta)
6 dl maitoa
4 rkl venhäjauhoja
1 tl suolaa
muita mausteita oman maun mukaan
sieniä oman maun mukaan.
Meillä oli käytössä yhteensä noin 3 dl sieniä sen jälkeen kun olin sulattanut kanttarellit ja liottanut kuivatettuja suppilovahveroita vedessä. Tuo määrä sieniä oli omaan makuuni ihan sopiva.
Sekoita maito ja vehnäjauhot keskenään. Kuumenna kunnes kastike sakeutuu. Muista sekoittaa koko ajan, sillä maito jää erittäin helposti kiinni kattilan pohjaan. Hauduta pienellä teholla noin 5 minuuttia ja sekoita välillä.
Samalla kun haudutat kastiketta, voit jo alkaa käsitellä sieniä. Paaahda tai paista sienet paistinpannulla ja pilko mukaan sipuli tai pari jos haluat. Minä paistoin sienet pienessä määrässä oljyä ja lisäsin joukkoon yhden sipulin. Sekoita ja varmista etteivät sienet pala pohjaan. Itse paistoin sieniä sen verran että ne saivat väriä ja maistuivat kypsiltä.
Kun sienet ovat valmiita, lisää ne kastikkeen joukkoon. Mausta kastike makusi mukaan. Minä maustoin suolalla, aromisuolalla sekä ripauksella pippuria.
Kuvassa on lisäksi uusia perunoita jotka maistuvat aina! Lisäksi tein salaattia, kuten lähes joka päivä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti